dinsdag 7 mei 2013

Jurkje en bodywarmer


Ik heb al een tijdje niks geplaatst maar ben wel in de weer hoor!  Ik krijg haar alleen niet altijd op de foto met de kledingstukken aan.

Terugkomend op mijn vorige blogbericht: de zwarte vegen zijn er helaas niet uitgegaan.. Nu is het gewoon een huis-tuin-keuken jurk. Ze vindt hem leuk en zit lekker met haar handen tussen de twee lagen in. 

Het rode jurkje hieronder is het welbekende Roos patroon. Ik heb er geen overslag van gemaakt, zodat ze lekker kan bewegen. Ik vind hem zelf erg leuk staan. Het stofje lag al even in de kast maar ik vind hem nog steeds erg leuk!
Jammer genoeg zit er rechts bij de naad ook een zwarte veeg van het strijkijzer. Heb deze jurk ook gestreken in dezelfde strijksessie als de vorige jurk. Helaas. Het valt niet echt op als ze hem aanheeft. Misschien zet ik er nog wel een bloemetje op ofzo.

Hier een foto van mijn robbedoes, ze was gevallen in de speeltuin, dus dit is geen vieze neus ;). Ze vond het vandaag geen probleem om even te poseren!

'

Verder heb ik nog een bodywarmer genaaid, uit een Knippie bijlage. Deze was vanaf maat 104 of 110 en ik heb het patroon zelf maar een beetje verkleind tot ongeveer 98.
Ik heb deze gevoerd met fuchsia stof met witte stip. Het was de eerste keer naaien met deze gevoerde stof maar dat ging eigenlijk goed. Het lastigste vond ik nog de mouw draaien en naaien. Op de foto lijkt de bodywarmer scheef, dit is in het echt niet zo maar ze staat een beetje scheef.  
Ze is er blij mee!


invlechten ben ik mezelf nog aan het leren..

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk! En dat snoetje..


  Groetjes Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voral het jurkje vind ik super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide erg vrolijk,en zelf is ze er ook erg blij mee,zo te zien!! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen