dinsdag 31 januari 2012

Borduren!

Mijn eerste dag met de borduurmachine zit erop. Ik moet zeggen: we zijn nog geen overuigende vrienden, maar ik denk dat we het wel kunnen worden! :)

Ik heb een booklabel (Farbenmix) geborduurd op vilt. Al met al ben ik best tevreden voor een eerste keer, maar hij is niet helemaal netjes. Dat komt onder andere door onderstaande problemen/vragen

Het vilt heb ik op Neschen geplakt. Toen heb ik geprobeerd avalon erbovenop maar dat kreeg ik niet strak. Daarom heb ik toen ook maar Neschen bovenop geplakt.
Dit borduurde een stuk beter (ook dan met stik en trek).
Een aantal problemen waar ik tegen aanliep
- het gekleurde bovendraad kropte elke keer op aan de onderkant. Reden? Geen idee, ik heb hem maar elke keer weer opnieuw ingeregen.
Vraag: kan het de spanning zijn? En zo ja, hoe kan ik dat dan aanpassen?
- Ik krijg het Neschen niet zo goed van het vilt af aan de bovenkant. Met name tussen de lettters. Moet ik dit met een pincet doen? En heeft iemand nog tips?
Of moet ik geen Neschen op het vilt plakken aan de bovenkant, maar iets anders?
- de blauwe draad knapte elke keer doordat hij ging 'pluizen' Hoe komt dit? Bij de andere kleuren was dit niet
- Waarom moet ik elke keer als hij 4 steekjes heeft gedaan knippen? En dan gaat hij gewoon weer verder (met dezelfde kleur)

Al met al zit ik toch tevreden op de bank. De foto's heb ik met mijn mobiel gemaakt, die zal ik even in een los blogje posten.

groetjes,

Creatiefbijtje!

1 opmerking:

 1. Hoi!
  Je kan er van uit gaan dat als aan de onderkant van je borduur iets fout gaat dat je dan je bovendraad niet goed gaat. Heb je hem goed door de schijven en achter de haakjes etc.
  Als de bovendraad moeilijk gaat doen ligt het aan je spoeltje.
  Ik hoop dat je wat aan deze tip hebt.
  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen